El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla promet descomptes en peatges fins a la gratuïtat
  • CA

El candidat del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, s’ha compromès avui aplicar un sistema de descomptes en peatges si governa que poden ser acumulables de manera que, en cas de complir-se tots els criteris, poden arribar a la gratuïtat.

Els criteris passen per ser usuari habitual sense cap altra via alternativa gratuïta, una ocupació del vehicle de com a mínim tres persones, tenir un vehicle híbrid i circular en hora vall. El PSC planteja un 25% de descompte en cada cas i si es compleixen tots arriba al 100%.

Els socialistes calculen que el primer any d’implantació de la mesura, en cinc peatges, pot beneficiar 100.000 viatges al dia, la meitat dels que es fan actualment. L’escenari triat per presentar aquesta proposta ha estat precisament el peatge de Vilassar de Dalt, on des d’aquesta setmana s’aplica un descompte del 25% pels usuaris que hi passen més de 16 vegades al mes amb origen o destí a la comarca del Maresme.

L’objectiu del PSC és que els descomptes es puguin arribar a aplicar a totes les autopistes de Catalunya de forma progressiva d’aquí al 2018 i calculen que, quan sigui aplicable a tots els usuaris, la despesa pujarà a 38 MEUR, mentre que el cost de les inversions a efectuar inicialment per poder implantar la proposta és de 13 MEUR. En el primer any s’aplicaria a cinc peatges: Martorell, Vilassar, Garraf, Mollet i Manresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa