El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla i Hereu es reuneixen avui per abordar les primàries
  • CA

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, es reuneix avui amb el líder del PSC, José Montilla, per abordar les primàries en què s’enfrontarà a l’exconsellera Montserrat Tura, segons han confirmat fonts socialistes.

La reunió es produirà després que Tura obrís ahir la pugna amb Hereu per la candidatura socialista a les eleccions municipals de maig, qüestionant el model de l’alcalde després d’un mandat de govern en minoria i el fiasco de la consulta de la Diagonal.

Aquest divendres es farà també una reunió de l’Executiva de la federació socialista de Barcelona en què es fixarà el funcionament de les eleccions primàries, que es portaran a terme en la primera quinzena de febrer, i a les quals estan cridats 3.416 militants del PSC a la capital catalana i 8.616 simpatitzants.

El primer secretari del PSC de Barcelona, Carles Martí, ha obert la porta que l’Executiva de la federació proclami Jordi Hereu i Montserrat Tura candidats a les eleccions primàries per encapçalar la llista a l’Alcaldia, fet que implicaria no recollir avals.

“No descarto” aquesta opció, ha reconegut en plantejar-se-li que, segons les normes del PSC barceloní, si algú vol presentar-se a primàries i l’alcalde desitja optar a la reelecció, el primer necessita que l’avali el 40% de la militància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa