El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla destaca el “desgast de la Corona” i el “desprestigi policial” per la gestió del procés
  • CA

L’expresident de la Generalitat, José Montilla, ha fet de policia bo i s’ha vestit com un arquitecte capaç de dissenyar material de construcció per mirar de “construir ponts”.  En una conferència esmorzar celebrat aquest matí al Fòrum Nueva Economia, Montilla ha admès que arran del procés i la gestió del PP s’ha registrat “el desgast de la Corona” i “el desprestigi policial i judicial”.

A més ha advocat per una “reforma constitucional profunda” i per posar “objectius” a la taula de diàleg que ha imputat al “coratge” de Pedro Sánchez i d’Oriol Junqueras. També ha criticat l’independentisme per la “creació d’un relat que no era cert i afeblir l’autogovern”.  Així mateix, ha refredat l’opció d’un tripartit i ha reconegut que la sedició “estava pensat per altres escenaris”.

Montilla ha assegurat que el procés no ha servit “de res”. Ans al contrari, l’ha acusat de provocar divisió a la societat catalana i d’afeblir l’autogovern i  ha recomanat a Quim Torra que en la taula de partits compti amb tots els actors alhora que ha instat el PP a no renunciar a formar part de la solució, ja que “van contribuir com ningú al creixement del problema”.

 

Refredament del Tripartit

 

 L’expresident Montilla creu que té “poc sentit” parlar de la reedició d’un nou tripartit perquè “els temps han canviat” i les formacions que van formar aquell govern “no són les mateixes”.  Montilla ha recordat que “abans no es parlava d’independència ni de consulta” i diu que els partits que aleshores van “coincidir”, ara no ho fan.

 

Sobre el suplicatori a Carles Puigdemont i Toni Comín, Montilla ha dit que no sap què faran els eurodiputats socialistes, però que ell mateix ha votat, quan ocupava escons de diputat i senador, a favor de suplicatoris que afectaven altres socialistes. Així, ha reclamat que s’entengui que la immunitat “no és un privilegi”, sinó “una protecció”.

 

També ha deixat pel “debat” si la solució passa per derogar el delicte de sedició, una llei amnistia o un indult. Però en qualsevol cas, considera que el codi penal recull figures que “estaven pensades per altres escenaris com són la sedició o la rebel·lió quan s’utilitzaven altres maneras de desafiar l’Estat. “Sobre això hi haurà debat i en donaré la meva opinió”, ha apuntat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa