El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla crida a seguir l’exemple d’Ernest Lluch com a millor homenatge en el desè aniversari del seu assassinat
  • CA

“Un referent consolidat per al poble català i per bona part d’Espanya”. Així ha presentat el president de la Generalitat en funcions, José Montilla, a Ernest Lluch en l’acte d’homenatge que s’ha fet al Palau de la Generalitat en el desè aniversari del seu assassinat en mans d’ETA. Montilla ha apel•lat a “prendre el seu exemple com a estímul per avançar i superar obstacles i dificultats” com a millor homenatge a Lluch. En l’acte s’ha recordat el pensament polític de Lluch, el seu caràcter dialogant i també la seva vessant més personal de la mà de l’escriptor Pere Gimferrer. La fundació que porta el seu nom ha anunciat una reorientació destinada a “construir ponts” entre els diferents pobles de l’Estat.
El 21 de novembre del 2000, Lluch va ser assassinat en mans d’ETA a l’aparcament del seu domicili a Barcelona. L’acte d’homenatge al Palau de la Generalitat s’ha celebrat uns dies després del desè aniversari -aquest va coincidir en plena campanya electoral- i s’hi han trobat autoritats, familiars i amics. Entre ells, la vídua i les filles del polític assassinat.

El president en funcions ha remarcat que Lluch ha esdevingut un “referent consolidat” tant per al poble de Catalunya com “també per a bona part d’Espanya”, ja que “va saber integrar-se com un ciutadà més” allà on fons, “sense per això disminuir ni un gram la seva catalanitat i el seu cosmopolitisme”.

Montilla ha destacat el “caràcter simbòlic” de la figura de Lluch i que la continuïtat del seu record “no es fonamenta en la seva tràgica mort, sinó en la seva vida apassionada”. El president en funcions ha remarcat que seria un “error” tenir “la temptació de canonitzar-lo” i creu que “el millor homenatge” que se li pot tributar és “prendre el seu exemple com a estímul per avançar i superar obstacles i dificultats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa