El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montilla convoca oficialment per a dijous el primer ple del Parlament
  • CA

El president de la Generalitat en funcions, José Montilla, ha fet pública avui la convocatòria per a la sessió constitutiva del Parlament en publicar el decret al ‘Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya’ (DOGC). La sessió constitutiva, en la qual estan cridats tots els diputats elegits després de les eleccions del 28 de novembre, es farà aquest dijous a partir de les onze del matí.

El diputat electe de CiU Francesc Bragulat, el diputat de més edat, presidirà la primera sessió del ple, acompanyat com a secretaris de Roger Montañola (CiU) i José Antonio Coto (PPC), en el qual s’elegiran els integrants de la mesa i el seu president, molt probablement Núria de Gispert (CiU). La primera feina de la nova mesa serà precisament decidir la ubicació de cada un dels 135 diputats que el primer dia serà provisional.

Obrirà la sessió la secretària general, Imma Folchi, que llegirà el decret de convocatòria i convidarà els diputats Bragulat, Montañola i Coto a ocupar els seus llocs a la mesa; el president de la mesa d’edat adreçarà unes breus paraules a la resta de diputats; els secretaris llegiran els noms de tots els diputats electes proclamats per les juntes electorals corresponents, i, finalment, la cambra elegirà els set membres de la mesa.

Les votacions per elegir la mesa

Les votacions per elegir els membres de la mesa, el president i els dos vicepresindents, es fan per mitjà de paperetes que es dipositen en una urna. Els diputats voten per ordre alfabètic, però els últims a fer-ho són els membres del govern en funcions que són diputats i els tres membres de la mesa d’edat.

Acabades les votacions, els diputats elegits ocuparan el lloc que els pertoqui a la mesa. Finalment, el president acabat de nomenar adreçarà unes paraules a la cambra, declararà constituït el Parlament i aixecarà la sessió.

Finalment, el nou president del Parlament comunicarà per escrit la constitució de la cambra al cap de l’estat, al president de la Generalitat en funcions i als presidents del Congrés de Diputats i del Senat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa