El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Montero demana per carta a les autonomies el tancament dels prostíbuls
  • CA

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha enviat aquest divendres una carta a les comunitats autònomes on demana el tancament dels els prostíbuls i llocs d’alterne amb motiu del coronavirus, en línia amb les restriccions establertes a bars, discoteques i locals d’oci. “Que no donem treva a l’explotació sexual, que no donem treva a aquesta indústria proxeneta que sempre roman en la impunitat i en l’absoluta opacitat. Es parla molt dels drets de les dones en context de prostitució però no de les xifres de negoci”, recorda.

Segons ha explicat en una entrevista a RNE, durant l’estat d’alarma no només es va treballar per convertir en essencials i garantir que no es frenaven els serveis d’assistència i suport i atenció integral a les víctimes de violència de gènere, sinó que també van estendre aquesta garantia juntament amb les comunitats autònomes a l’atenció a les dones que són víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual i a les dones en contextos de prostitució.

Ara, ha afegit que l’experiència acumulada ha de servir per garantir els drets de les dones que ja de partida estan en una situació de vulnerabilitat. A això se suma la possibilitat que si es produeixen rebrots o contagis és “més difícil el rastreig”. En aquest sentit, ha afegit que una altra de les qüestions que han de caracteritzar a un govern és la seva capacitat, amb el conjunt de les administracions, de garantir de manera integral els drets de les dones que estan en condicions de prostitució i són víctimes d’explotació sexual i per a tancar aquests prostíbuls i locals d’alterne.

Finalment, ha assegurat que el seu Ministeri està també treballant de manera “decidida” contra l’explotació sexual i per garantir una reforma integral dels drets de les dones que estan en aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa