Montero alerta que votar Sánchez és "votar Rivera entrant a la Moncloa"

La número 2 de Podem diu que els ataquen amb "el pitjor de les clavegueres de l'Estat" per por a les seves mesures socials

 

Irene Montero ha dit aquest dijous en un acte a Elx per la campanya electoral del 28-A que els poders fàctics de l'Estat volen "un govern de dretes" o, com a màxim, "un govern de dretes de Rivera amb Pedro Sánchez". Per això ha alertat que votar Sánchez és "votar Rivera entrant a la Moncloa". La número 2 de Podem també ha dit que aquests poders ataquen el seu partit amb "el pitjor de les clavegueres de l'Estat" fabricant "proves falses" contra Pablo Iglesias perquè tenen por del seu catàleg de mesures socials. Montero ha afirmat que les seves propostes "sí es poden" aplicar, i ha posat com a exemple l'augment del Sou Mínim Interprofessional a 900 euros "que no ha enfonsat l'economia, com vaticinaven". Però ha dit que la resta de partits no les volen aplicar perquè es deuen "als que els paguen les campanyes", en al·lusió als bancs i a les grans empreses de l'Íbex 35.

 

En un dels feus de la indústria del calçat espanyola, Montero ha repassat diversos escenaris de precarietat laboral que es donen tant en aquest sector com en el del servei de la neteja d'hotels, el de les botigues de roba -on ha afirmat que es fan 450.000 hores extra setmanals que no es paguen- o el dels repartidors, molts dels quals falsos autònoms. Montero ha proposat revertir aquestes situacions reformant l'Estatut dels Treballadors i apostant pel contracte indefinit, a banda de lluitar contra aquesta figura del fals autònom. També ha exigit intervencions al mercat de l'habitatge i una política fiscal més justa, aconseguint que les grans empreses no eludeixin impostos i, en canvi, rebaixant del 25 al 23% l'impost de societats per a les petites i mitjanes empreses.

 

 

La número 2 de Podemos també ha apostat per una revisió de les pensions que permetin tenir més poder adquisitiu als pensionistes o per un catàleg d'ajuts als autònoms que passarien per cobrar-los la quota en funció del que facturin o en deixar que paguin l'IVA quan cobrin les factures. Mesures que "a PP, Cs i Vox no se'ls acuden, ni a PSOE tampoc, perquè els que els paguen les campanyes no ho volen", ha assegurat Montero. "I són els que diuen que Podem no pot arribar al poder", ha afegit, context en el qual ha situat la polèmica de les investigacions i les proves falses contra Podemos preumptament orquestrades per la trama liderada per l'excomissari de policia José Manuel Villarejo.

 

Comentaris