El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mont-roig, el poble que l’1-O va foragitar la Guàrdia Civil, recull fons pels encausats
  • CA

Els veïns de Mont-roig del Camp (Baix Camp) recorden especialment la jornada de l’1 d’octubre. Aquell dia els ciutadans que es van acostar a l’Institut Antoni Ballester per votar en el referèndum d’autodeterminació van viure la repressió de les forces de seguretat amb certa cruesa. La Guàrdia Civil es va presentar a la localitat per aturar les votacions i hi va trobar la resistència dels veïns. Contra els veïns els agents van llençar algun tipus de gas per obrir-se pas dins del col·legi electoral per poder requisar així les urnes en compliment d’una ordre judicial.

Les imatges que van arribar des de Mont-roig del Camp es van convertir ràpidament en virals a les xarxes socials. Els veïns van respondre amb contundència contra la presència policial i van fer retrocedir l’operatiu de la Guàrdia Civil expulsant-la del poble, tal i com mostren les imatges que han quedat registrades d’aquell dia.

Persones afectades per gasos lacrimògents a Mont-roig del Camp

Per aquells fets, tres veïns del poble van ser jutjats i ara se’ls demana presó i  13.300 euros de fiança, acusats d’un delicte d’atemptat i lesions. Tot i que la Caixa de Solidaritat ha ajudat els encausats a fer front a la despesa, la secció local de l’ANC, el col·lectiu Avis i Àvies per la Llibertat i el CDR Mestral han organitzat pels dies 5 i 6 d’octubre un cap de setmana solidari amb el qual esperen recollir més fons per afrontar la repressió, segons expliquen en un comunicat.

Així doncs, Mont-roig del Camp es convertirà durant tot el cap de setmana en escenari d’activitats lúdiques i culturals. El plat fort de les dues jornades serà un gran concert dissabte (22 hores) que presentarà l’actor David Bagés i on hi actuaran Cesk Freixas, Joan Rovira, Pepet i Maria, Nats, Miquel Pujadó, Xavi Ciurans, Guillem Anguera i Sound System, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa