Monedero (Podemos): "L'1-O té tota la pinta que no arribarà enlloc"

El cofundador de Podemos vaticina eleccions autonòmiques i considera que a l'estat espanyol "hi ha espai" per fer un referèndum pactat

 

El cofundador de Podemos, Juan Carlos Monedero, s'ha referit aquest dissabte des de Barcelona al referèndum del proper 1 d'octubre i ha criticat que el president Puigdemont està fent una "fugida endavant". Al seu entendre, el president "només busca enfrontar el repartiment del vot independentista de cara les eleccions que es convocaran després del simulacre de referèndum". Per a Monedero, l'1-O "té tota la pinta que no arribarà enlloc" i considera que "generarà més frustració que no pas èxits". Per això, el cofundador de Podemos defensa la posició del seu partit de fer un "referèndum pactat" perquè, segons ell, "Espanya està canviant i existeix un espai per fer un referèndum amb totes les garanties". D'altra banda, Monedero ha advocat per "reconciliar" la direcció política de Podem amb les bases del partit i creu que Podem Catalunya ha de ser la "nau d'abastament" del nou subjecte polític.

 

Després de reunir-se amb l'associació de cambreres de pis dels hotels, anomenades 'Kellys', Juan Carlos Monedero ha mantingut una trobada amb els mitjans de comunicació per valorar la situació de Catalunya. Monedero considera que "l'immobilisme" del PP "està alimentant el xoc de trens", però, per altra banda, ha denunciat que el govern català "està intentant que ens oblidem que han estat copartíceps de les retallades en sanitat, en educació i de la corrupció, i ho estant embolcallant amb el discurs independentista que l'únic que busca és posicionar-se davant d'ERC i la CUP en el repartiment del vot independentista".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | ACN

 

Monedero ha titllat l'1-O de "fals referèndum" i considera que "generarà més frustració que no pas èxits" perquè "no té garanties de cens ni tampoc té reconeixement nacional ni territorial". Per això, ha defensat la proposat de Podem d'un "referèndum pactat amb l'Estat" que ha de servir, segons ell, "per solucionar d'una vegada per totes el discurs identitari que ens impedeix discutir què passa amb els drets socials, amb la sanitat o amb l'educació".  

 

 

En relació al referèndum pactat, Monedero creu que és possible perquè "Espanya està canviant". Això es demostra, segons ell, amb la compareixença de Rajoy com a testimoni en el judici del cas Gürtel o amb la investigació de 800 càrrecs del PP suposadament relacionats amb casos de corrupció. Pel cofundador de Podem, a l'estat espanyol "hi ha espai per fer un referèndum amb totes les garanties" perquè "el PP ja no representa Espanya" i "les coses estan canviant i ja hi ha gairebé un 40% del conjunt dels espanyols que estan a favor del dret a decidir". 
 

 

Comentaris