El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Monedero: “La solució al repte català es produirà quan governin EnComúPodem i Podemos”
  • CA

 

Juan Carlos Monedero, un dels fundadors de Podemos, ha afirmat que “la solució al repte català” és “política” i es produirà quan EnComúPodem governi en la Generalitat i Podemos a La Moncloa. També ha destacat que “el dret a decidir és la garantia que Espanya no es trenqui” i ha qualificat de “error” la judicialització del procés per part del Tribunal Constitucional (TC) convertit en una eina “de part”.

Monedero ha afirmat a Pontevedra, on ha participat en un acte organitzat per Podemos Galicia, que el referèndum programat a Catalunya és “un fals referèndum”, vinculant la figura del president català, Carles Puigdemont, amb “el Govern del 3% i de l’acord amb el PP i el PSOE per sobreviure”. En aquest sentit, ha defensat el paper de Podemos, partidari de portar “al conjunt de l’Estat la necessitat d’un referèndum pactat i vinculant que acabi d’ancorar les nacionalitats històriques en un país de països” on catalans, bascos i gallecs encara “estan construint la seva pròpia identitat”.

 

“Falsos fantasmes”

Enfront d’això, ha criticat que el PP “no fa sinó agitar falsos fantasmes per no parlar dels problemes reals“. A més, ha ironitzat amb que “des que està Mariano Rajoy” al capdavant del govern espanyol “hi ha més independentistes”, raó per la qual “el PP està governant de manera ineficient i generant problemes greus en la convivència territorial”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa