Moncloa recorre al TC les mocions sobre autodeterminació del Parlament

El consell de ministres aprova acudir a la justícia per tombar decisions de la mesa

El consell de ministres del govern espanyol ha aprovat aquest divendres presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra dues mocions del Parlament relacionades amb l'exercici del dret a l'autodeterminació. En concret, recorre l'admissió a tràmit de la moció de la CUP sobre l'autodeterminació, que ha de ser debatuda a l'hemicicle el 12 i 13 de novembre. També porta al Constitucional el rebuig de les peticions de reconsideració sobre aquesta moció presentades per Cs, PP i PSC. 

La portaveu de l'executiu, Isabel Celaá, ha considerat que la mesa de la cambra catalana "tenia ple coneixement" que estaven incomplint la llei quan van admetre el debat sobre l'autodeterminació plantejar per la CUP.

 

"Volen continuar amb el Procés", ha avisat Celaá, per després afegir que "cal preservar l'eficàcia de les resolucions del Constitucional".

Estudiaran la proposta d'il·legalitzar partits independentistes

Pel que fa a la proposició no de llei de l'Assemblea de Madrid que demana la il·legalització dels partits independentistes, Celaá ha detallat que el govern espanyol estudia el text per valorar si cal impugnar-lo. El ministre de Política Territorial, Luis Planas, ha dit que "el tracte és el mateix cap a les dues cambres" sobre la possible diferència en l'actitud de Moncloa cap al Parlament respecte a l'Assemblea de Madrid. 

 

Comentaris (6)
Europeu Fa 3 mesos
No regime nacionalista neofranquista dos Franco e Borbom reinantes, o supremacismo colonialista castelhano usa o seu Tribunal Constitucional como censura e repressão antidemocráticas permanentes às outras nações hespanholas violadas juridica e militarmente, destituhidas até da sua identidade nacional própria... A Hespanha de Castella age mais barbaramente que os também inexistentes soviéticos alguma vez se atreveram a fazer no Império Russo.
X*2 Fa 3 mesos
Auests de la moncloa i el tc volen seguir tenint esclaus i robar-los i nosaltres j n'estem fins els collons d'aquesta gentussa ocupant
Català a Mallorca Fa 3 mesos
Spain is pain!!!! Tot il·legal, sempre la mateixa història, marxem ja, negació absoluta a la nació espanyola, que s,en vagin a fer la mà d,una vegada!!!!! Ja ni parlar al parlament es pot!!!!!vergonya!!!!!
JO Fa 3 mesos
Per aquestes mocions, no teniu dubtes, tot val contra Catalunya. Espero que també presenteu la de Madrid!!!!
fran bcn Fa 3 mesos
I la moció del Parlament de Madrid?. Sou uns cagats...!!!
GAVANENC Fa 3 mesos
I les de Madrid per il.legalitzar els partits indepes...s'ho ha de romiar molt encara ????? Aneu a cagar a la via !!!!