Moncloa preveu reformar la Llei de Memòria Històrica per anul·lar les sentències franquistes

El canvi permetria considerar il·legítima, entre d'altres, la resolució per la qual es va afusellar Lluís Companys

La vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo ha anunciat que l'executiu de Pedro Sánchez presentarà al Congrés una reforma de la Llei de memòria històrica per anul·lar les sentències dels tribunals franquistes. "Tenim prevista la nul·litat a més de la il·legitimitat dels tribunals, jurats i qualsevol altre òrgan penal o administratiu que durant la guerra civil s'hagués constituït per imposar per motius polítics, ideològics o de creença religiosa condemnes o sancions de caràcter personal, així com la nul·litat de les seves resolucions", ha dit Calvo. Si la reforma tira endavant, doncs, es podran considerar il·legítimes i anul·lar sentències com la que va ordenar l'afusellament del president de la Generalitat republicana Lluís Companys.

 
 

Comentaris (6)
Fat Boy Fa 6 dies
El que als catalans ens interessa es la derogacio del Decret de Nova Planta i, consequentment, de tota la legislacio espanyola aplicada a Catalunya posterior fins al dia d'avui. I que l'Emperador de Bizanci i Rei de Jerusalem ens retorni el titol de Comte de Barcelona usurpat per els seus avantpassats.
Xocant per indecent Fa 6 dies
Veure el president Sanchez parlant del judici improcedent i injust al President Companys tenint en cmpte l'actualitat de PRESOS POLÍTICS CATALANS. Xocant, kafkià i d'un cinisme inadmissible.
Robert Surroca Tallaferro Fa 6 dies
El 1983, des de el Grup per a l'Anul·lació del Procés al President Companys ja vam demanar-ho i el Parlament de Catalunya ho va aprovar. Han hagut de passar 37 anys per iniciar això. VERGONYA !!!!!
Ramon Fa 6 dies
Un dia potser us escrigui les tres llistes. Són bastant evidents.
Ramon Fa 6 dies
Quina vergonya, que cap mitjà sobiranista gosi dir el que fins i tot Errejón ha dit.
fideli Fa 6 dies
anul·lació de l'estat franquista, i la seva reforma.