El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa posa a disposició de les CCAA 210 milions d’euros més
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dijous que el govern espanyol posarà a disposició de les comunitats autònomes 210 milions d’euros extres per tal de combatre el coronavirus. Illa ha recordat que ara “arriben els moments més durs” on “veurem un increment de casos mentre ens acostem al pic màxim”. En una roda de premsa acompanyat del vicepresident i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha explicat que el seu Ministeri ha decidit reforçar els mecanismes de compra de material sanitari, “una compra que no impedeix a les comunitats autònomes fer més compra”, ha afegit.

Illa també ha insistit que la requisa de material que es fa a les CCAA per posteriorment centralitzar-ho es deu a una voluntat del seu Executiu de repartir el material de manera equitativa a tot l’Estat. Per la seva banda, Iglesias ha lamentat que es produeixin aquestes confrontacions entre institucions: “Totes les administracions hem de treballar unides per una guerra que no distingeix de territoris però sí de classe social”, ha afirmat.

Iglesias ha concretat que convocarà divendres el consell interterritorial de serveis socials, en què estan presents les autonomies, per abordar-ne el repartiment. Els 300 MEUR del fons específic de contingència seran per reforçar l’atenció a gent gran, sense sostre i residències de persones d’edat avançada i dependents. A més, Illa ha fet una valoració positiva del “reforçament” dels equips del sistema de salut espanyol mitjançant la incorporació d’estudiants de medicina i metges sense plaça. Tots ells, ha dit, s’han anat incorporant als sistemes autonòmics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa