El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa s’obre a canviar el sistema de les rodes de premsa
  • CA

La Secretaria de Comunicació del govern espanyol s’ha obert finalment aquest dimecres a canviar el sistema implantat a les rodes de premsa de La Moncloa després de rebre crítiques per “censura” a les preguntes dels periodistes. Des de la declaració de l’estat d’alarma els periodistes s’han vist obligats a vehicular les seves preguntes a través d’un xat d’on el propi secretari de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, n’extreia i formulava les que considerava. La signatura d’un manifest crític per part de més de 300 periodistes ha forçat el govern espanyol a demanar a les associacions de periodistes que dissenyin un sistema alternatiu. “La proposta que plantegin”, diu ara La Moncloa, “serà atesa i posada en marxa demà mateix”.

L’executiu espanyol prova d’aquesta manera de resoldre una polèmica que s’arrossegava des de fa dies i que ha desembocat amb l’aparició del manifest ‘La llibertat de preguntar’. El manifest critica que Oliver filtrés les preguntes i adverteix que “les dificultats tècniques no són més que excuses” perquè “altres actors polítics, nacionals i internacionals, fan rodes de premsa telemàtiques on els periodistes habituals formulen les preguntes directament a través de videotrucada”.

La Moncloa apunta ara que treballa des de fa dies amb associacions de periodistes i professionals per analitzar la situació, i proposa que siguin ara aquestes associacions i professionals els que “arbitrin un sistema de torns i preguntes que faci possible la màxima participació i decideixin els mitjans que han de participar”. “Hi estem oberts” –diu un comunicat emès aquest dimecres- i la proposta que arribi “serà atesa” i “posada en marxa tan aviat com es comprovi la seva viabilitat tècnica i que no presenta problemes operatius i de salut pública”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa