El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa indica a ERC que accepta el diàleg “dins la llei”
  • CA

El Consell de Ministres d’aquest divendres no ha estudiat la mesa de negociació que demana ERC per desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez. Ho ha dit la portaveu del govern espanyol en funcions, Isabel Celaá, en roda de premsa a Moncloa en la qual Celaá ha evitat valorar la mesa de diàleg d’ERC però ha insistit que el diàleg ha de ser “dins la llei i la Constitució”. “El govern sempre ha mantingut la possibilitat de diàleg dins la llei”, ha insistit Celaá. La ministra portaveu ha reclamat “responsabilitat” a la resta de formacions polítiques per permetre que Sánchez formi govern i ha argumentat que la coalició entre PSOE i Unides Podem és “l’única alternativa possible”. “Espanya necessita un govern”, ha insistit, i ha esperat que la resta de partits “sàpiguen estar a l’altura”. La ministra portaveu també ha criticat que les forces de dretes “s’han autoexclòs des d’un primer moment” a l’hora d’oferir una solució que permeti desbloquejar.

Sobre la demanda d’ERC per abstenir-se, Celaá ha afirmat que es tracta d’una qüestió que aborden els partits i està gestionant el PSOE i no el govern espanyol en funcions. “El govern no ha tingut oportunitat de dirimir aquesta qüestió” ni ha discutit si és “favorable o no” a la proposta, ha dit Celaá.

Preguntada per si Sánchez manté la voluntat de sotmetre’s a la investidura abans del Nadal, Celaá ha afirmat que segueixen amb la “determinació de poder tenir govern com abans millor”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa