El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa estudiarà amb les comunitats autònomes aplicar el toc de queda
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat aquest dimarts que el govern espanyol estudiarà amb totes les comunitats autònomes la fòrmula del toc de queda per evitar la propagació del coronavirus, encara que ha avisat que aquesta mesura requeriria la declaració de l’estat d’alarma en els territoris afectats.

Sobre la possibilitat de decretar un toc de queda, ha reconegut que és una mesura que s’ha aplicat en altres països europeus i ha dit que s’estudiarà amb totes les comunitats autònomes. Això sí, ha subratllat que requeriria l’estat d’alarma i per tant s’hauria d’aprovar amb “la certesa” que compta amb prou suport dels grups parlamentaris per tirar endavant al Congrés dels Diputats si s’hagués d’aplicar durant més de 15 dies.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Illa ha apuntat que la xifra de contagis a la Comunitat de Madrid ha baixat després de 21 dies de mesures “molt estrictes” i, tot i que les dades encara són “altes” i no pas “tranquil·litzadores”, l’executiu no prorrogarà l’estat d’alarma i estudiarà amb el Govern d’Isabel Díaz Ayuso quines mesures cal adoptar.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa