El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa diu ara que va enviar agents “rurals” a Economia
  • CA

Hi ha dos homes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, des de fa dos anys a la presó per la manifestació del 20 de setembre de 2017 durant l’escorcoll a la seu d’Economia. Una acció ordenada pel Jutjat número 13 de Barcelona amb la Guàrdia Civil com a policia judicial. Ara dos anys després, el govern de Pedro Sánchez ha detallat qui va formar l’operatiu i quants i quins agents en formaven part, a través d’una resposta parlamentària del diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu.

 

Però la resposta té una errada clamorosa, tot i la gravetat dels fets registrats segons l’Estat que demana 17 anys de presó als aleshores líders de l’ANC i d’Òmnium. En concret, el ministeri de l’Interior informa que van acudir al Departament d’Economia 10 agents que pertanyien “a l’Agrupació Rural de Seguretat”. Una afirmació  contrària als testimonis que van desfilar pel Tribunal Suprem o a les desenes d’informes i atestats policials que consten en la instrucció sumarial que asseguraven que els agents pertanyien a “l’Agrupació de Reserva i Seguretat”, la unitat d’elit d’ordre públic de la Guàrdia Civil.

 

La conclusió més plausibile és que l’encarregat d’emetre l’informe va confondre el significat dels acrònims. La nomenclatura ARS serviria per les dues agrupacions de la Guàrdia Civil tot i la diferència substancial entre ambdues.  Més que res per que la Rural ja no existeix perquè precisament es va integrar a l’Agrupació de Reserva i Seguretat que sí va estar present a Economia. Una agrupació que es va crear el 1988, “concebida, preparada i organitzada per complir amb la seva missió específica de prevenció, manteniment i, en el seu cas, restabliment de l seguretat pública”.

agrd1

El text de resposta a Iñarritu per part de la Moncloa Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa