El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa considera un “deure” posar “al dia” els òrgans de govern de la justícia
  • CA

El govern estatal ha considerat un “deure de tothom” posar “al dia” els òrgans de govern de la justícia per evitar “que la seva acció es ressenteixi pel bloqueig”. L’equip de Pedro Sánchez surt així al pas de les crítiques del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que en resposta a unes declaracions prèvies del vicepresident Pablo Iglesias ha demanat “responsabilitat institucional” per evitar-ne la “utilització política”. “El govern considera que és temps de dialogar i d’aportar acords que reforcin les nostres institucions”, han indicat fonts de la Moncloa. L’executiu espanyol afirma que està “en aquesta actitud de diàleg, dins del respecte a la llibertat d’expressió i el dret a la crítica” i demana a l’oposició que també s’hi situï.

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha aprovat per unanimitat una declaració institucional on defensa l’actuació del poder judicial com a “institució essencial en tota societat democràtica” i apel·la a la “responsabilitat institucional” per evitar “la utilització política de la justícia”. L’organisme ha respost així a les declaracions que va fer dimarts el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, assegurant que els tribunals europeus havien “humiliat” la justícia espanyola en relació al tema català.

A l’escrit, el CGPJ recorda que la seva tasca persegueix el compliment de la llei i la defensa dels drets reconeguts “a tots els ciutadans espanyols” i que aquesta tasca inclou “la col·laboració amb el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)“. Els únics als quals se “subordina la jurisdicció espanyola en exercici de les seves competències”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa