El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa demana a la Generalitat ser “intel·ligent” i “parlar d’autogovern”
  • CA

 

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha demanat aquest divendres al Govern de la Generalitat que sigui “intel·ligent” i que “parli d’autogovern“. Així doncs, ha instat l’Executiu de Quim Torra ha decidir “si vol dialogar o no” i si volen actuar “dins la llei o no”. En aquest sentit, ha apuntat que des del govern de Pedro Sánchez consideren que estan “en una via per trobar una solució al conflicte” entre Catalunya i l’Estat. “Si fossin intel·ligents, aprofitarien l’oportunitat”, ha apuntat la també ministra d’Educació i Formació Professional, a més de dir que el govern de Madrid vol “una Catalunya moderna dins d’Espanya”.

 

 

“Assetjament” de PP i Cs

 

Per altra banda, la ministra ha titllat “d’assetjament” la pressió que exerceix el PP i Ciudadanos (Cs) al govern espanyol des de l’oposició. Lamenten que “no assumeixin la pèrdua de poder” i que “una minoria parlamentària es dediqui a aturar el govern”. “Traspassen els límits que van més enllà d’allò intolerable”, ha insistit Celaá.

 

 

El màster de Pablo Casado

La notícia que el Tribunal Suprem es nega a investigar el màster del president del PP, Pablo Casado, ha saltat durant la roda de premsa. Preguntada per aquesta qüestió i per si en volia fer alguna valoració, Celaá ha afirmat que el govern espanyol “no té res a dir” sobre la titulació del líder popular, però que l’Executiu socialista “respecta la decisió dels Tribunals i la separació de poders”.

 

 

Decret per les VTC

 

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha explicat com és el decret llei sobre les llicències VTC. Ha explicat en roda de premsa que espreveu un perióde de quatre anys d’adaptació perqupe els propietaris s’adaptin a les normatives de les comunitats autònomes, que a partir d’ara seran qui assumeixi les competències. Ara, les VTC no perdran l’autorització estatal per al transport interurbà, tot i que ha anunciat que ara tindran més restriccions per tal d’equiparar la competència amb el taxi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa