Moncloa atribueix a "un error humà" el tuit en català sense la bandera espanyola

De la versió catalana han desaparegut els escuts i el color de la bandera espanyola

 

El tuit en català del president del Govern, Pedro Sánchez, que apareixia sense la bandera i l'escut espanyols, a diferència d'un missatge anterior en castellà d'homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), ha estat a causa d'"un error humà", per la qual cosa la diferència entre tots dos --mantinguda durant unes dues hores a la xarxa social-- no tenia darrere "cap tipus d'intencionalitat política".

 

Així ho han explicat fonts de Presidència del Govern, després que l'equip del president hagi corregit un tuit en català publicat en el compte oficial de Pedro Sánchez a Twitter, del que s'havien eliminat els símbols d'Espanya, que sí es mostraven en un primer missatge en castellà. Quan els col·laboradors del president s'han adonat de l'error, l'han esmenat, publicant un nou tuit en català pel 17A en el qual sí es mostraven sobre la foto que acompanya el text l'escut i la bandera d'Espanya, tal com apareixien en la versió en castellà.

"Sempre amb les víctimes", és el lema imprès sobre una fotografia aèria de la Rambla que acompanya el missatge escrit en el compte del president, que subratlla en el primer aniversari de l'atac: "La unitat de tota la societat espanyola ens fa forts contra el terror i la barbàrie. Aquest #17A i sempre, serem a Barcelona al costat de les víctimes, solidaris amb el seu dolor, units en el record. Ferms davant la desraó del terrorisme. #BCNciutatdepau, Espanya és país de PAU".

Aquest missatge s'ha reproduït una hora després en el compte del president en català, però amb una diferència. De la foto han desaparegut l'escut i els colors de la bandera espanyola.

 

 

 

Comentaris