El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa assegura que ”no consentirà” nous assalts a les fronteres
  • CA

 

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha defensat aquest divendres el retorn dels 116 immigrants que van saltar la tanca de la frontera de Ceuta i assegura que s’ha fet en base a les dues “variables” que regeixen la política migratòria de l’executiu de Sánchez: el respecte als drets humans i la seguretat a les fronteres. Calvo considera que la manera “irregular i violenta” d’entrar a l’estat espanyol no és “acceptable” i ha assegurat que “no es consentirà” que es produeixin episodis similars. Ha justificat així, l’ús d’un acord del 1992 amb el Marroc, a partir del qual s’ha ordenat l’expulsió i per tant, ha defensat que l’actuació de l’executiu s’ajusta a la legalitat espanyola i europea en matèria d’immigració.

 

Calvo ha assegurat que la política migratòria del govern de Sánchez no s’ha modificat des que es va acollir l’Aquarius al mes de juny fins aquest dijous en què s’ha produït l’expulsió d’aquest grup d’immigrants, i ha qualificat d”adequada” la resposta que s’ha donat al fet, tenint en compte el respecte al drets humans i la seguretat a les fronteres, on recorda que s’ha posat en risc la seguretat dels cossos de seguretat de la frontera espanyola.

 

En aquest sentit, Calvo ha recalcat que la situació legal és “molt diferent” entre els rescatats per una acció humanitària al mar que els qui assalten una frontera. Calvo ha recordat que els assaltants van entrar a l’Estat “amb condicions, eines i substàncies” que van provocar lesions a alguns membres de la Guàrdia Civil i per tant, “no calen més comentaris”.

 

Calvo ha especificat que els immigrants de Ceuta van ser atesos jurídicament amb totes les garanties pròpies d’un estat de dret, de manera que se’ls van llegir els drets, es va fer la seva identificació i es van expulsar tots a Marroc , excepte els menors, ja que en cap d’ells constava la petició d’asil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa