El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa acusa Torra de torpedinar la mesa de diàleg
  • CA

La ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesus Montero, ha retret aquest dimarts a la portaveu del govern, Meritxell Budó, que fixi “línies vermelles” com l’autodeterminació o l’amnistia per reactivar la taula de diàleg al setembre, i ha acusat el president de la Generalitat, Quim torra, de torpedinar-ne la convocatòria. Segons Montero el govern espanyol està disposat “des del primer moment” a reunir la mesa, però “el problema no és el govern, sinó el senyor Torra, que no vol reunir-la o que planteja qüestions per reunir-la que estan fora de la realitat”. “Vull dir-li a ERC que si vol reunir la mesa de diàleg amb el primer que ha de parlar és amb el senyor Torra, o no sé si amb Puigdemont, o Mas”.

Montero ha descartat cap intenció del seu executiu d’abordar qüestions com les que ha plantejat Budó tot recordant que el seu govern sempre ha estat “absolutament clar” respecte a l’autodeterminació o l’amnistia.

D’altra banda, “hi ha matèries on podem trobar un marc de trobada i canalitzar-se a la mesa de diàleg, però l’important ara és que si ERC creu que s’ha de reunir la mesa de diàleg que convenci Torra per convocar-la”.

Respecte a la possible desobediència del president de la Generalitat, Montero ha recordat que “s’exigeix als responsables polítics compliment íntegre de la legalitat vigent”. “Del senyor Torra, Sànchez o de mi mateixa s’espera el compliment íntegre de la legalitat i en cas que no es produeixi la justícia actua”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa