El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El món “decebut amb ERC” s’organitza per donar suport a Puigdemont
  • CA

L’alcalde de Montblanc, Pep Andreu, que acaba d’estripar el carnet d’ERC, és un dels impulsors d’un manifest de suport al president a l’exili i eurodiputat de JxCAT, Carles Puigdemont, que es presentarà aquest dissabte a les 11 hores a l’Ateneu Barcelonès. Fonts consultades per ‘El Món’, coneixedores de la inciativa i que l’han aprovat, expliquen que el text agrupa “bàsicament tot el món decebut amb ERC” i inclou figures de diferents organitzacions d’esquerra, així com també independentistes històrics. 

Aquesta iniciativa va ser compartida fa pocs mesos enrere en plataformes lligades al president Puigdemont i ha rebut el suport d’organitzacions com Reagrupament Independentista, Solidaritat i de figures independents, tots vinculats a l’esquerra. La voluntat d’aquesta iniciativa és evitar que la futura llista de país, que podria encapçalar Puigdemont a les properes eleccions al Parlament, no pugui ser atacada per ERC com una “reconversió convergent”. El moviment que es presentarà dissabte en seria la prova.

Aquesta iniciativa coincideix amb altres moviments en l’espai electoral que reivindiquen el paper de Puigdemont com a líder d’un sector d’ampli espectre ideològic. Acció per la República, partit d’independents que dóna suport a JxCAT, ha reclamat al president a l’exili, com va informar ‘El Món’ aquesta setmana, que “abandoni” el PDeCAT i que es posi per damunt de totes les sigles i formacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa