El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa tanca files amb Marlaska
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha tancat files aquest dimarts amb el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i ha donat suport a les seves explicacions sobre el cessament del coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, cessat –segons el ministre i Montero, per “pèrdua de confiança”. “No hi ha hagut cap intromissió ni ingerència a les actuacions judicials, tot el contrari”, ha afirmat Montero, que ha insistit que “ni la directora de la Guàrdia Civil ni cap altre càrrec del Ministeri de l’Interior”, ha traspassat aquesta línia.

Tot després de la filtració d’un document signat per la directora de la Guàrdia Civil que apuntava que el coronel havia estat cessat “per no informar del desenvolupament d’investigacions i actuacions de la Guàrdia Civil, en el marc operatiu i de Policia Judicial, amb fins de coneixement”. A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Montero ha recordat que els ministres tenen dret a elegir els equips i càrrecs de lliure designació que els acompanyaran durant la legislatura, i “és aquí on Marlaska ha emmarcat la destitució de De los Cobos en el marc d’una renovació”.

“Marlaska va explicar que el cessament de Pérez de los Cobos és fruit a una pèrdua de confiança, que engloba molts elements, i es en aquest element on cal situar el cessament”, ha afirmat Montero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa