El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mitjans nord-americans, romanesos i alemanys, interessats en les eleccions catalanes
  • CA

Més de 300 periodistes, membres d’una cinquantena de mitjans de comunicació, s’han acreditat al Parlament de Catalunya, on s’ha centralitzat el Servei de Difusió de Dades de la jornada electoral, per fer el seguiment d’aquesta jornada electoral.

La majoria dels professionals són de mitjans catalans, però a part dels de cobertura estatal, també n’hi ha d’altres zones com el País Basc, Galícia, la Comunitat de Madrid o Castella-La Manxa.

Ara bé, encara que no tenen una presència significativa, destaquen els enviats especials internacionals. S’han desplaçat fins a Catalunya les agències nacionals de notícies d’Alemanya i Romania o Ràdio Gilao, de Portugal.

Per exemple, l’interès de Romania per aquestes eleccions és doble. En primer lloc perquè entre 800.000 i un milió de romanesos viuen a l’Estat espanyol, i d’aquests, entre 50.000 i 100.000 estarien censats a Catalunya.

Però n’hi ha un altre, encara que aquest país no té comunitats autònomes, sí zones que històricament volen més autonomia, com és el cas de Transilvània.

També des dels Estats Units, alguns mitjans de comunicació s’han mostrat interessats per fer el seguiment de les eleccions catalanes, en aquest cas via Internet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa