El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mitjà: “El Govern em va oferir un càrrec amb un rang de conseller, però ho vaig rebutjar”
  • CA

El doctor Oriol Mitjà ha explicat assegurat dijous que el Govern li va oferir entrar a l’Executiu català amb “un càrrec no polític però amb rang de conseller“. No obstant, l’infectòleg ha afirmat que ho va “rebutjar” perquè “no es donaven les condicions mínimes per tenir la neutralitat política per treballar amb la societat civil i amb la societat científica“. No obstant, ha afegit que quan va contactar amb el vicepresident, Pere Aragonès, aquest “va declinar” la seva voluntat d’ajudar i li va dir que les competències ja les tenia el Departament de Salut i que existien mecanismes de presa de decisió. Ha explicat que després d’això es va comprometre a “escriure un pla per guiar quines havien de ser els estratègies per mantenir l’epidèmia sota control”. “Ho vam entregar al Govern, però el que va succeir és que ens vam renuir un grup de 20 persones, i aquestes recomanacions no s’han implementat“.

En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, Mitjà ha opinat que “el sentit comú indica que la segona onada no s’ha controlat a temps”, i ha carregat contra dirigents de tots els colors. Ha carregat contra el president Quim Torra per no haver articulat un Govern “prou sòlid” per comabtre a la pandèmia, i ha considerat que la gestió del ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha estat “penosa”.

L’infectòleg ha explicat també que “amb aquesta entrevista” li agradaria “tancar un cicle” i apartar-se d’aquesta manera dels focus mediàtics. “La meva prioritat seguirà sent la ciència, però evitaré estar en foc creuat”, ha afirmat. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa