El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Miquel Sàmper, Àngels Ponsa i Ramon Tremosa, noves cares del Govern de Quim Torra
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha nomenat nous consellers d’Interior, de Cultura i d’Empresa i Coneixement. L’advocat Miquel Sàmper serà el nou conseller d’Interior, en substitució de Miquel Buch; la professora Àngels Ponsa, la consellera de Cultura en substitució de Mariàngela Vilallonga, i l’economista Ramon Tremosa, el conseller d’Empresa i Coneixement en substitució d’Àngels Chacón.

El nou conseller d’Interior, Miquel Sa?mper

El cap de l’Executiu ha signat avui els decrets de nomenament de Miquel Sàmper i Ramon Tremosa, que prendran possessió del càrrec aquesta mateixa tarda en un acte que tindrà lloc a les 18.00 hores al Palau de la Generalitat. Dimarts vinent, el president signarà el decret de nomenament d’Àngels Ponsa, que prendrà possessió del càrrec després de la reunió del Consell Executiu.

L’exeurodiputat i economista Ramon Tremosa, que durant 10 anys va ser eurodiputat a Brussel·les i actualment exercia com a professor d’Economia a la UB, assumirà la cartera que té entre mans la recerca de noves companyies per reindustrialitzar la planta de Nissan a la Zona Franca, o els plans d’ajudes per a petites i mitjanes empreses i autònoms colpejats per la pandèmia. A més, també recaurà en ell la responsabilitat sobre Turisme, un dels sectors més afectats per la crisi, i Universitats.

Ramon Tremosa, nou conseller d’Empresa i Coneixement

Torra ha pres la decisió de remodelar tres conselleries a les portes de comparèixer al Tribunal Suprem el proper 17 de setembre, on l’alt tribunal decidirà sobre el recurs del president a la inhabilitació dictada pel TSJC.

La directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, és llicenciada en Geografia i Història, Ponsa prendrà possessió del càrrec de consellera de Cultura dimarts després de la reunió del Consell Executiu. Ponsa va ser diputada al Parlament en tres legislatures entre 2010-2012 i 2012-2015, per CiU, i 2015-2017 per Junts pel Sí. 

La nova consellera de Cultura, A?ngels Ponsa, amb Vilallonga

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa