El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La ministra de Treball renya la premsa per la “deficient comprensió” sobre els ERTO
  • CA

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha denunciat aquest dijous la “deficient comprensió” i el “desconeixement” per part dels periodistes sobre com funcionen els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO). “No ho comprenen”, ha dit en roda de premsa des del Palau de la Moncloa per valorar les darreres dades sobre ocupació i seguretat social. La ministra ha reiterat que un ERTO manté un treballador en actiu i que és una mesura aplaudida per altres Estats. “A la Unió Europea sí que s’entén”, ha afirmat.

Díaz ha fet aquestes declaracions després d’informar que a l’Estat espanyol ja hi ha 620.000 treballadors que s’han vist afectats per 9.670 ERTO’s demanats a causa de la crisi provocada pel coronavirus. La ministra ha reiterat que jurídicament no es pot considerar que aquestes persones no estiguin en actiu, en resposta a una pregunta sobre si havia estat bona idea augmentar el salari mínim interprofessional.

Per altra banda, el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha explicat que és molt important comprendre la “naturalesa temporal” d’aquesta situació. En aquest sentit, ha volgut diferenciar l’actual crisi a la financera del 2008. “Aquestes dades són molt espectaculars, però responen a una situació sense precedents i excepcional”, ha afegit.

Escrivá també ha volgut treure pit de les mesures aplicades per l’Executiu de Pedro Sánchez. Ha afirmat que si l’Estat espanyol es compara amb altres governs del seu entorn, Espanya esdevé un dels països amb més garanties. “Aquestes mesures permetran tirar endavant”ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa