El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Ministeri d’Exteriors vol que España Global sigui menys “defensiva” i més “racional”
  • CA

El Ministeri d’Exteriors dirigit per Arancha González Laya pretén que la secretaria d’Estat d’España Global sigui menys “defensiva” i més “racional” i “positiva”. Fonts diplomàtiques espanyoles admeten que durant l’etapa d’Irene Lozano al capdavant de la secretaria, aquesta s’ha dedicat principalment a “desmentir” informacions sobre l’Estat respecte l’afer català i que ara volen deixar de “respondre a una agenda que marquen altres”. “España Global ha de defensar el que som i no el que no som”, defensen aquestes fonts. D’altra banda, des del ministeri reconeixen que no han guanyat “l’opinió pública” internacional sobre la crisi catalana i lamenten que “encara hi ha gent que compri l’existència d’un dret a decidir”.

“Cal treballar una mica més aquest aspecte”, asseguren. Tot i això, consideren que l’independentisme “ha perdut la batalla política” a l’exterior “excepte” a Bèlgica i a diversos països dels Balcans i el Bàltic.

La setmana passada el govern espanyol va situar Manuel Muñiz al capdavant d’España Global, la secretaria d’Estat encarregada de la gestió de la imatge i reputació de l’Estat. Durant l’etapa de Lozano, España Global va engegar campanyes per defensar la qualitat de la democràcia espanyola i per contrarestar el relat independentista. Muñiz, el seu successor, és el degà de Relacions Internacionals de l’Institut d’Empresa.

Relacions amb Bosch

Des del ministeri veuen positiva la reunió que va mantenir la ministra González Laya amb el conseller d’Acció Exterior Alfred Bosch. El Departament confia que s’obri una nova etapa en la relació amb el ministeri després de la sortida de Josep Borrell.

“Esperem que les coses canviïn”, va dir Bosch recentment a Brussel·les.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa