El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Millo lamenta que la direcció del PP no hagi escoltat prou els consells del PP català
  • CA

 

L’exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha defensat que era important dir des del primer moment que Vox és un partit “d’extrema dreta” perquè si en comptes d’això el PP s’intenta acostar a la formació d’Abascal, la posició central queda “desdibuixada”. En una entrevista a Rac 1, Millo s’ha referit d’aquesta manera al fet que ara després de la patacada a les eleccions del 28-A, el líder del PP, Pablo Casado, s’hagi referit a Vox com a partit “d’ultra dreta”. Millo demana al PP que reflexioni després dels mals resultats i lamenta que la direcció del partit no hagi escoltat prou els consells que els feia arribar el PP català. Sobre el nou càrrec de secretari general d’Acció Exterior de la Junta d’Andalusia, Millo ha dit que és un “repte professional i polític important”.

 

“Si la societat ens percep d’una manera, jo tendeixo a pensar que la societat no s’equivoca, sinó que ens equivoquem nosaltres. Si ens creiem que som el gran partit de centredreta a Espanya, ens hem d’explicar perquè se’ns percebi així”, ha argumentat Millo, que ha fet una crida perquè el PP reflexioni, i no només la direcció. Segons l’exdelegat del govern del PP a Catalunya, s’ha d’escoltar el PP de cada comunitat autònoma. I en el cas concret de Catalunya, tenint en compte que el “desafiament” és en aquesta comunitat, “segurament no vam fer tot el que havíem d’haver fet”. “Se’ns hauria d’escoltar més però jo, que vaig defensar l’operació diàleg, sé que és molt difícil que tingui èxit si a meitat del procés hi ha un bombardeig letal d’aquest diàleg. L’1 d’octubre va bombardejar el diàleg”, ha afegit.

  

Sobre el nou càrrec a Andalusia, Millo ha explicat que la seva relació amb Juanma Moreno i amb Andalusia ve de molt lluny i ha lloat el model d’acció exterior de la Junta qualificant-lo de “modèlic”. Millo l’ha diferenciat del model que ha impulsat la Generalitat, que segons ha dit, “aprofita la xarxa de representació exterior per aconseguir altres finalitats més vinculades al procés independentista i no de l’acció exterior”. “No hi ha res millor com treballar on et valoren i t’estimen”, ha conclòs. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa