El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Millo: “El referèndum no es farà perquè no es pot fer; així de senzill”
  • CA

 

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha tornat a insistir aquest matí que el referèndum de l’1 d’octubre no es farà, i que l’Executiu de Mariano Rajoy farà tot el que calgui per impedir-ho. “El referèndum no es farà perquè no es pot fer. Així de senzill“, ha dit durant una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha deixat clar que “l’Estat té mesures i recursos suficients per garantir que la democràcia és vigent”. A més, Millo ha sostingut que “l’Estat ha de garantir el dret de les persones i defensar-se d’un govern radicalitzat i que ratlla el fanatisme, i que a més està disposat a infringir la legalitat”.

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha avisat també que “no es poden comprar urnes per fer un referèndum il·legal” i que l’1 d’octubre “no hi haurà un referèndum efectiu, amb garanties i vinculant”. Ha opinat també que “el Govern sap perfectament que això no passarà, i estan enredant a la gent”. Alhora, ha demanat “responsabilitat, rigor i no frivolitzar amb aquestes coses que són tan serioses”, i ha volgut enviar “un missatge de tranquil·litat”: “A Catalunya ningú infringirà la legalitat vigent”.  

 

Però Millo encara ha anat més enllà i ha avisat que “aquesta deriva autoritària del Govern pot posar en risc l’autogovern de Catalunya” i ha vaticinat que “aquest procés només acabarà provocant divisió, confrontació i frustració”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa