El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Millo demana a Rigau que garanteixi el castellà com a llengua vehicular
  • CA

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha demanat aquest dilluns a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que garanteixi el castellà com a llengua vehicular a l’escola. Millo ha fet aquesta afirmació arran les declaracions de la consellera, en què ha assegurat que “el sistema educatiu de Catalunya no és bilingüe sinó que assegura el domini del català”. “Sembla mentida que aquestes alçades haguem de recordar que a Catalunya hi ha dues llengües oficials, català i castellà”, ha afirmat Millo.

El diputat popular també ha acusat el govern de no acatar les sentències dels tribunals i ha qualificat l’executiu d'”antisistema”. Segons Millo, “el govern que no respecta els drets dels ciutadans i que no acata les sentències dels tribunals, es converteix en un govern antisistema que governa al marge de tot i que transmet un missatge a la ciutadania que no existeix cap seguretat jurídica” i per aquest motiu, considera que això crea un “precedent gravíssim”.

El diputat popular ha dit que tant la sentència del TC sobre l’Estatut com la sentència del Tribunal Suprem coincideixen amb les tesis del PP en matèria de l’ús de les llengües oficials a les escoles catalanes. En aquest sentit, ha recordat que encara queda pendent de sentència el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PP a la llei d’Educació de Catalunya per aquests mateixos motius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa