Millo avisa que l'1-O toparà amb una "barrera" judicial "molt ferma" de Madrid

El delegat del govern espanyol a Catalunya diu que els líders que executin el referèndum poden quedar "políticament invalidats"

 

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha avisat aquest dijous que si el Govern català "força la màquina i va fins al final per executar aquesta il·legalitat, es trobarà amb una barrera molt ferma de l'àmbit judicial i del govern" de Madrid per impedir-ho, i també que els dirigents polítics catalans que l'hagin executat afrontaran una situació molt greu davant la Justícia. "Els interlocutors del diàleg del Govern hauran de ser uns altres llavors, perquè hauran quedat políticament invalidats", ha advertit Millo, que creu que l'anunci del Govern d'explicar els detalls tècnics i legals del referèndum en un acte el 4 de juliol evidencia que no tenen interès a abordar més debats i qüestions que no siguin el full de ruta independentista.

 

Així mateix, Millo ha acusat sectors de l'independentisme de voler que fracassi el diàleg perquè "per a alguns és una amenaça i un perill perquè podria comportar negociació i acord". "Per a alguns l'acord no és desitjat. Volen ruptura, col·lisió i impacte, i jo treballo per al contrari", ha sostingut en una entrevista a Ràdio 4, després d'assegurar que l'independentisme necessita justificar que la solució als problemes passa per separar-se de la resta d'Espanya. Per a Millo, els partidaris d'un Estat català identifiquen "un enemic com a responsable de tots els mals i plagues, i es construeix un discurs oficialista en què la solució a tot és la independència", però ha assegurat que el Govern espanyol mantindrà sempre la voluntat de dialogar per evitar que se celebri el referèndum de l'1 d'octubre.

 

Comentaris