Millo amenaça amb inhabilitacions a polítics i funcionaris

El delegat del govern espanyol avisa que "cada acció de la Generalitat tindrà conseqüències", després de l'anunci de data pregunta

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo | ACN

 

 

 

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha mullat més que el propi Estat davant de l'anunci de data i pregunta del referèndum. Si Madrid ha respost a l'anunci amb menyspreu, recordant que és només un anunci i que demostra covardia, Millo ha anat més enllà i ha reiterat les amenaces de l'Estat anunciades prèviament a l'anunci de Puigdemont: "Si un funcionari premeditadament opta per infringir les seves obligacions com a servidor públic òbviament s'hauria d'enfrontar a les conseqüències", ha dit en una entrevista a Rac1, en què també ha alertat que si s'imcompleix la llei, hi haurà inhabilitacions a polítics i funcionaris: "Els polítics, els funcionaris i les empreses que poguessin participar en procediments il·legals corren el risc de quedar inhabilitats, això ja ha passat", ha dit en referència als inhabilitats del 9N. 

 

 

Millo també ha explicat que vol veure l'acta de la reunió del Consell Executiu, "veure què hi diu i a partir d'aquí prendre mesures, si cal." I és que al seu entendre, si hi ha una reunió extraordinària del Consell Executiu "posteriorment hi haurà d'haver una acta signada pels assistents on expressen aquest acord que verbalment que el president va expressar". Segons Millo, llegir aquesta acta li permetrà saber "exactament sobre el paper i signat pels assistents exactament quin és el compromís i com ho pensen desenvolupar", ha anunciat a Rac1. 

 

 

 

 

Malgrat l'amenaça directa, el delegat del govern espanyol ha dit que "el govern manté les propostes que ha fet al president Puigdemont. Primer anar a la conferència de presidents i després anar al congrés, amb el compromís del president Rajoy de donar la cara i debatre amb ell", i ha afegit que "es manté la mà estesa, però si el president Puigdemont manté que l'única opció és el referèndum caldrà convocar eleccions."

 

Comentaris