Millo a Colau: "L'ambigüitat no és positiva"

Diu que la Junta de Seguretat li dona "esperança" per a futurs acords entre el Govern català i el Govern central

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha demanat aquest dimarts a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que es pronunciï amb claredat sobre la necessitat de complir les lleis davant el referèndum anunciat pel Govern per a l'1 d'octubre: "L'ambigüitat no és positiva". "Fan declaracions contradictòries i generen confusió en l'opinió pública", ha lamentat Millo en declaracions a TV3 en relació al posicionament dels 'comuns' de participar en l'1-O entenent-lo com una mobilització ciutadana com la del 9N i no com un referèndum vinculant.

 

 

Ha demanat "als 'comuns' i a Colau que acceptin que la democràcia consisteix a respectar les lleis dels parlaments", i ha insistit que l'1-O és il·legal i no pot celebrar-se. Al seu judici, el mateix president del Govern, Carles Puigdemont, sap que no es pot fer aquesta consulta i que el projecte de llei que ha d'emparar el referèndum "mai no formarà part de l'ordenament jurídic espanyol". "Res del que diu aquesta llei acabarà passant", ha insistit, i ha avisat que l'Estat compta amb molts mecanismes per actuar davant les vulneracions de les normatives que sustenten l'Estat de dret.

Millo ha apel·lat al diàleg institucional com a alternativa a mirar d'"imposar per la força" un referèndum, i ha dit que el camí a seguir és el dels acords assolits aquest dilluns per l'Estat i la Generalitat en la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya. "Aquest és un exemple clar que, quan hi ha voluntat, els acords arriben, i això em dona esperança de cara al futur", ha dit Millo, que va participar en la trobada que van encapçalar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

 

Comentaris