El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Militars de la ciutat veneçolana de Valencia es rebel·len contra Maduro
  • CA

Un grup de militars de la ciutat veneçolana de Valencia ha publicat aquest diumenge un vídeo a Internet en el que es declaren en “legítima rebel·lia” contra la “tirania” de Nicolás Maduro i han animat als altres efectius de les Forces Armades i a la població civil a unir-se’ls, com a resposta a la recent instal·lació de l’Assemblea Constituent, que ha suscitat el rebuig de la comunitat internacional. “Ens declarem en legítima rebel·lia, units avui més que mai, amb el brau poble de Veneçuela, per desconèixer la tirania assassina de Nicolás Maduro”, han dit els militars encapçalats pel capità de la Guàrdia Nacional Bolivariana (GNB) Juan Caguaripano des de la 41ª Brigada Blindada de Valencia.

“Aclarim que això no és un cop d’estat. Aquesta és una acció cívica i militar per restablir l’ordre constitucional. Però més encara, per salvar el país de la destrucció total, per detenir els assassinats dels nostres joves i familiars”, ha explicat Caguaripano, perseguit pel chavisme’ des del 2014. Caguaripano ha indicat que la iniciativa, batejada com a ‘Operació David Carabobo‘, parteix de “tropes d’aquesta gloriosa unitat del veritable Exèrcit veneçolà forjador de llibertat, així com de tropes actives i en reserva de tots els components, militars i policies, homes i dones valentes amants de la pau”.

 

No obstant això, ha exhortat “als companys d’armes a desobeir des dels seus comandaments aquest règim d’assassins, desobeir a aquesta cúpula de generals corruptes que no representen l’honor ni la dignitat de la Força Armada”. “No siguin la vergonya de la nostra família”, ha demanat. També ha convidat “a tota Veneçuela a anar a les casernes militars i als comandaments de Policia per unir-nos en aquesta gesta alliberadora”.

“Que cada unitat desplegui a la seva façana pancartes al·lusives a l’article 350 de la Constitució, que parla de la defensa de la Carta Magna i rebin ordenada i pacíficament als ciutadans“, ha instat. Caguaripano ha advertit que aquelles casernes i comandaments “on es registri activitat hostil contra la població civil seran considerats objectiu militar”, tant l’unitat com el seu comandant. “I anem contra ells amb tot el poder de foc de les nostres forces aliades en tot el país”, ha sostingut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa