Les bases d'ERC avalen la tàctica de la direcció per negociar amb Sánchez

La militància d'ERC diu 'no' a la investidura del socialista sense mesa de negociació

Sense sorpreses a Calàbria.La miltància d'ERC ha votat majoritàriament 'no' investir Pedro Sánchez. Amb un 70% de participació, -5.953- la base dels republicans ha decidit no atorgar amb un 94,6% dels vots a un "sí" només obrir la porta a la investidura si hi ha una taula de negociació. Un 5,4% ha apostat per respondre "no" a la pregunta de "Estàs d'acord amb rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per abordar el conflicte amb l'Estat a través d'una taula de negociació?". En definitiva, la militància republicana ha decidit avalar la tàctica negociadora de la direcció per una virtual investidura del líder socialista. Sense Mesa de Negociació, no hi ha investidura. 

 

A parer de la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, "la militància ha dit clar no a la investidura de Pedro Sánchez en les actuals condicions". "Ara està tot a les mans del PSOE", ha afegit la portaveu. Segons Vilalta, la "militància força al PSOE a negociar". Per això, des d'ERC avisen que "si el PSOE vol alguna cosa de nosaltres, haurà de moure fitxa; si no ho fa, tindrà un NO". "Ara és Pedro Sánchez qui s’ha de moure i prendre una decisió. Mesa de negociació o investidura fallida", ha conclòs. 

 

Vilalta també ha aclarit que si s'arriba a una acord per una Mesa de negociació aquesta haurà de ser avalat pel Consell Nacional i l'executiva nacional després d'escoltar les assemblees territorials de la formació. D'aquesta manera es descarta una nova consulta, tal i com reclamava el sector crític del partit, el Col·lectiu Primer d'Octubre. 

Negociació immediata

 

Demà mateix, ERC es posarà en contacte amb el PSOE per començar a establir els termes i possibilitats d'aquesta possible "mesa de negociació". Si aquesta es dóna es plantejarien aquesta negativa a Pedro Sánchez. En qualsevol cas, la direcció d'Oriol Junqueras, esperava aquest suport de les bases per començar a treballar després de dies de debat mediàtic a través de declaracions, articles i entrevistes amb mitjans d'ascendència espanyola per enviar el missatge a Madrid. 

El requisit "imprescindible" per a Calàbria és aquesta taula per establir un diàleg; ara bé integrants de la direcció també admeten que no és una "patent de cors" per negociar , per exemple, la Mesa del Congrés o del Senat, de les que asseguren "no tenir cap interès". En aquesta línia, esperen celebrar una primera reunió aquesta setmana per poder articular aquesta mesa on es pugui "parlar de tot, fins i tot, autodeterminació i amnistia". En tot cas, la direcció també interpreta que la votació és una quartada que li permet temptejar la negociació que si falla no sigui imputable a les veleïtats negociadores de l'executiva del partit. 

 

 

Comentaris (9)
Tot plegat els d'ERC ho emboiren tot per suavitzar l'abstenció al $ociata Fa 1 mes
Una vegada més ERC pren el pèl. Avergonyeix per com tracta la seva "base" tot i que diu que vol eixamplar-la. El Junqueres mut en tot aquest procés no fos cas que algú s'adonguès que era rere tot plegat per abstenir-se en la investidura del $ociata $ànchez. Avergonyeix la intel.ligència la pregunta consultada.
EldeGràcia Fa 1 mes
Clar, amb una pregunta trampa on, votessis el que votessis, donaves el vist i plau al que vulgui fer la direcció, la direcció guanya sempre. De veritat, el nivell de les bases d'ERC és lamentable.
cge Fa 1 mes
ER sap de sobres que el pacte entre Psoe Up no surt i per això aquestaa sobreactuació, ja que venen eleccions catalanes, sino quina diferencia hi ha entra ara i l'abstenció de les passades eleccions?, doncs jo penso que es fer campanua.perquè al matì a tv3 Tardà dient la veritat del que pensa ER fer un tripartit a Catalunya.
Vallbe Fa 1 mes
No entenc, el perque ERC a de seure devant del 155 i decidir el que es negocía i el futur de catalunya en nom meu, A mi ERC den Rufian i Aragonés, no hem representan
Antonio Fa 1 mes
No, les bases no han avalat l'estratègia de la direcció, han hagut d'avalar-la, perquè la pregunta estava formulada perquè així fos.
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CULER I CATALÀ EMPRENYAT ,, SI CULER EMPRENYAT PER QUE FA MOLTS ANYS QUE NO TENIN UNA CHAMPIONS Y QUE NO ANIRA A VOTAR EL 10-N NI EL NI LA SEVA FAMILIA ,,CAP POLITIC E DE FIAR TOTS SON UNS JUDAS Fa 1 mes
Lo que fa E.R.C. ,ja una dita que u diu molt be MOLT MOLT DE SOROLL PER NO RES .. Mucho ruido para tan pocas nueces ..Balla tot aixo ES UNA CORTINA DE FUM Per poguer donar DONAR SUPORT A PEDRO SANCHES a canvi de res per Catalunya suport de FRANC altre vegada
Max Fa 1 mes
Cap problema, hi haurà investidura perquè hi haurà mesa. He estat mirant els preus de les taules a la xarxa i n'hi ha per menys de 200 € que fan força patxoca. ERC no exigeix que també hi hagi cadires, però seria un detall per part d'en Sánchez que també en posés...tot plegat 300 €. Així ERC podria presentar l'afegit de les cadires, davant les bases del partit, com una victòria fruit de la brillant estratègia dels negociadors.
Ramon Fa 1 mes
Magnífic! No en deixarem d'ERC ni els ossos!
Coloma Fa 1 mes
A veure què en surt, que de negocis amb sociates se n’acostuma a sortir escaldat.