El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Milers d’estudiants marxen per Barcelona contra la sentència
  • CA

Els carrers avui són dels estudiants. Aquest dijous al migdia la convocatòria de vaga i manifestació del sindicat d’estudiants dels Països Catalans i del partit jovent republicà ja es pot dir que és un èxit. Milers d’estudiants que han sortit de plaça universitat marxen i omplen Pelai i Via Laietana. Les consignes contra la sentencia del procés i la Policia son les divises d’una manifestació plena d’estelades i de rètols autofabricats. 

Per fer-se a la idea d’una manifestació similar caldria remuntar a la del 3 d’octubre del 2017, l’aturada de país de dos dies després del referèndum contra l’actuació de l’Estat. Ambient festiu d’estudiants i universitaris i gent que s’hi ha afegit durant el recorregut. Ara bé, la protesta amb un alt component i to reivindicatiu. Tot i el domini de simbologia independentista també hi ha moltes pancartes amb el lema: “No Soy independentista però tampoco gilipollas”.

Una noia amb un cartell on s'hi llegeix

Una noia amb un cartell on s’hi llegeix “No soy indepe pero tampoco gilipollas”

“Els carrers sempre seran nostres”, “ no us mereixeu la senyera que porteu”, “sin farlopa no sois nada”, “els mossos també són forces d’ocupació”, “fora les forces d’ocupació” o “el vostre conseller és a la presó”, “si tienes un hijo subnormal, no lo trates mal y hazlo Policia nacional” o “ser Policia, vergonya em faria” són els càntics més habituals durant la marxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa