El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Metges i infermeres tallen vies importants de Barcelona
  • CA

El sector sanitari no ha quedat satisfet amb les garanties de qualitat que ahir va prometre el conseller de Salut, Boi Ruiz. Aquest matí diversos representants de centres hospitalaris de l’àrea Metropolitana de Barcelona han sortit a la via pública per manifestar el seu malestar davant el programa de retallades anunciat, però no concretat, pel govern català.

Concretament unes cinc-centes persones entre metges i infermeres de l’equip sanitari de l’hospital de Bellvitge han tallat a partir quart de dues del migdia la Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat, just davant del complex hospitalari.

Aquesta acció ha coincidit amb tres talls més a diversos punts de Barcelona, concretament a la Ronda de Dalt, la Ronda Litoral i el carrer Urgell. En aquests casos, els col•lectius que han protestat són els treballadors de l’hospital Vall d’Hebron, el del Clínic i el del Mar.

En aquestes manifestacions s’han sentit consignes com “Boi dimissió”, “Salvarem la sanitat pública” o, en to més irònic, “No tenim habitacions, torni un altre dia”. També s’han enviat missatges als policies que han vigilat la manifestació, concretament els deien “vosaltres sereu els següents”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa