El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Metges de Catalunya veu “decebedor” el nomenament de Boi Ruiz
  • CA

El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha titllat de “decebedor” el nomenament de Boi Ruiz com a nou conseller de Salut de la Generalitat, i l’ha acusat de “practicar l’hostilitat contra els facultatius” i d'”avivar el distanciament amb la professió” des de la seva gestió com a líder de la patronal sanitària.

El secretari general de MC, Antoni Gallego, ha considerat que la designació del president de la Unió Catalana d’Hospitals (La Unió) és “un gran pas per Ruiz, però un enorme retrocés per a la comunitat mèdica”.

En aquest sentit, ha recordat que el nou conseller és un dels “màxims responsables” de la vaga històrica dels metges catalans a la primavera de 2006 i l'”instigador” del bloqueig de les patronals en el Consell de la Professió Mèdica Catalunya, òrgan creat per donar sortida al conflicte.

“Estem molt preocupats”, ha afegit Gallego, “perquè la situació financera de la sanitat no convida a l’optimisme i menys amb un conseller d’empresa, allunyat del professionalisme i amb una credibilitat molt baixa entre el col·lectiu”. Malgrat tot, ha instat Ruiz a “fer pinya” per consensuar fórmules innovadores “que permetin encarrilar la sanitat cap a una sostenibilitat perdurable, sense agredir els criteris d’universalitat, equitat i solidaritat del sistema”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa