ERC accepta la retirada temporal de l'escó de Quim Torra

JxCAT demana a la Mesa que qüestioni l'actuació del secretari general, però PSC, ERC i Cs no s'hi avenen

La Mesa del Parlament ha avalat retirar l'acta de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra, ratificant la decisió administrativa que aquest matí ha pres el secretari general del Parlament, Xavier Muro. En el decurs de la Mesa, JxCAT ha preguntat al secretari general si havia rebut instruccions polítiques de Roger Torrent, un extrem que ha negat, i ha instat la Mesa a desautoritzar la gestió de Muro per mitjà d'una votació. Però ERC, Cs i PSC -la CUP i PP no tenen representació a la Mesa- han descartat la votació. 

Fonts republicanes han insistit que negociaran amb JxCAT una solució fins a les 15h per tal de poder garantir per una banda la seguretat jurídica de la cambra i de les votacions, i per l'altra, el dret de Torra a revertir la situació de suspensió de la seva acta. Apel·len al fet que el Suprem no ha entrat en el fons de la qüestió encara, de manera que la suspensió podria revertir-se si el Suprem acaba absolent Torra. Un extrem, però, molt poc probable. 

 

No queda clar quina podria se la solució per evitar el xoc de trens aquesta tarda, perquè el president Torra ha expressat la seva voluntat de votar. 

 

Comentaris