Més del 13% dels joves barcelonins són 'ni-nis'

En un de cada cinc casos tots els membres de la família estan aturats

 

El 13,2% dels joves barcelonins no estudia ni treballa, un percentatge inferior a la mitjana catalana i espanyola (15%) però superior a l'europea (12%), segons dades recollides per l'informe 'Joves amb necessitat d'inserció educativa o laboral' encarregat per l'Ajuntament de Barcelona i elaborat per l'Observatori de la FP de la Fundació BCN Formació Professional.

  

 
La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, ha explicat aquest dimarts que l'estudi detecta que falta acompanyament personalitzat en les etapes de transició al món laboral en aquest col·lectiu, i ha lamentat que hi ha programes profesionalitzadors que no atreuen els joves i que no donen sortides: "Hem de trobar els ritmes i els tempos d'uns joves que tenen molta complexitat en el seu entorn".

El document assenyala que l'exclusió del sistema educatiu i laboral afecta més als homes, especialment les persones d'entre 20 i 24 anys, i també destaca que en el 69,4% de les llars dels joves que no estudien ni treballen hi ha una persona que també es troba a l'atur, i en un de cada cinc casos tots els membres de la unitat familiar estan aturats.


L'informe expressa que el percentatge del 13,2% de joves que no estudia ni treballa equivalen a un total de 17.038 persones, i, d'aquests, un 3,9% tenen estudis postobligatorios i 7,4% estudis d'ESO o inferiors.

El comissionat d'Educació, Miquel Àngel Essomba, ha dit que s'ha de "revertir la situació" per aconseguir una transició entre els estudis i el món laboral d'una manera més coordinada.

 

D'altra banda, un 4,5% dels joves d'entre 16 i 24 anys afirmen que no tenen previst estudiar i tampoc no busquen ocupació, ja sigui perquè no saben on adreçar-se per trobar feina, estan en expedient de regulació d'ocupació o estan esperant resultats d'una sol·licitud anterior.

 

Comentaris