Més de tres mil veïns es manifesten a Salt per la convivència

Aquesta matinada els Mossos han detingut tres menors per cremar cotxes al municipi

Més de 3.000 persones han recorregut els carrers de Salt en un clam silenciós a favor de la convivència. Alguns moments de tensió no han enterbolit la manifestació, iniciativa de les enitats per demostrar que els veïns estan units contra la violència. "Sempre hi ha algú que crida", ha afirmat la portaveu de les entitats Cesca Terrón que demana que aquests crits aïllats no emmascarin el missatge d'unió de forces per treballar pel futur de la població. Més de 200 entitats, una vintena de col·lectius immigrants, han participat en la mobilització. Els organitzadors qualifiquen la manifestació d'èxit.

L'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, ha valorat molt positivament la manifestació i ha afirmat que els veïns han donat un "exemple de ciutadania". "Avui el món estava pendent de nosaltres i els hem dit que lluitem plegats per un Salt millor que camina fermament cap a la concòrdia", ha manifestat l'alcaldessa que, durant la marxa, ha cedit les primeres files a les entitats. Pineda ha estès la mà a la resta de partits i entitats per fer un "pla de ciutadania entre tots, sense exclusions". Per l'alcaldessa, les línies estratègiques per mantenir la pau a Salt són l'urbanisme, l'educació i la seguretat.


Detinguts tres menors per cremar cotxes aquesta matinada

La policia ha detingut a Salt tres menors d'edat per cremar cotxes aquest matinada. Els joves haurien deixat un rastre de tres vehicles afectats per les flames. Un cotxe que hi havia aparcat al carrer Montcalm de Girona ha quedat totalment calcinat, el tot terreny del costat ha patit danys i han calat foc a un tercer cotxe al carrer Moreneta de Salt. Agents de les policies locals de Salt i Girona han arribat al lloc del tercer froc quan començava i han vist que tres joves s'amagaven a un edifici en obres. Quan els han escorcollat, han vist que a les butxaques hi duien papers que feien servir per provocar els focs. Investiguen si els joves estan relacionats amb els aldarulls del cap de setmana passat.

 
 

Comentaris