Més de 200 estudiants es manifesten contra el professor que va dir que els gais són "antinaturals"

Segons la direcció del centre de Lleida on han passat els fets, l'home ha dit que demanarà disculpes als alumnes

 

Més de 200 estudiants s'han concentrat aquest dimecres a les portes de l'institut Samuel Gili i Gaya de Lleida en protesta contra les afirmacions homòfobes de dilluns d'un professor de Filosofia del centre que, segons la direcció, ja s'ha disculpat. Els estudiants han corejat consignes com 'Qui sembra l'homofòbia recull la ràbia', 'La nostra ploma no té cura' i 'Obriu fronteres, volem més bolleres'.

  

Els alumnes de Filosofia de quart d'ESO van marxar de la classe del professor després d'un debat sobre l'amor en el qual el docent només es referia a la relació afectiva entre un home i una dona en què responent la pregunta d'un alumne sobre amor entre dues persones del mateix sexe va dir, segons la versió dels joves: "Ser homosexual és antinatural, no hauria d'existir".

A la concentració, en la qual han participat alumnes del Samuel Gili Gaya, Màrius Torres i Joan Oró, hi han assistit també membres del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalanes (SEPC) i de Colors de Ponent, col·lectiu, aquest últim, que ha anunciat en el seu compte de Twitter que ha presentat una queixa a l'Observatori contra l'Homofòbia per les declaracions del mestre.


Dos inspectors d'Ensenyament, a petició del centre, han parlat aquest dimecres amb els alumnes i en dies posteriors ho faran amb el professor, de 64 anys, que aquest mateix dimecres no ha anat a l'institut, segons la directora, perquè pateix del cor i es troba "afectat".

En declaracions als mitjans, la directora de l'institut, Carme Panadés, ha explicat que ella i el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida han parlat amb el professor, que els ha ratificat que farà un comunicat de disculpa de cara als alumnes.

 

Panadés ha assenyalat que el docent li havia comentat que ell no tenia cap intenció, de cap manera, d'ofendre a ningú. "Ell va fer un mal comentari en un moment en el qual no havia d'haver-ho fet", ha remarcat la directora que ha dit que el centre no tenia constància que hagués fet abans afirmacions d'aquest tipus.

 

"Nosaltres intentem educar en el respecte, la tolerància i la igualtat, sigui quina sigui la tendència sexual dels alumnes i els estudiants defensen el que volen, cada vegada hi ha més sensibilitat en aquests temes, els joves han reaccionat", ha dit la directora.

 

 

Un dels alumnes que estava a classe quan el professor va fer les afirmacions ha explicat que el professor va dir que ser homosexual "és antinatural, és com un coix o un borni", i que després d'aixecar-se els estudiants per marxar els va advertir que la seva actitud tindria conseqüències acadèmiques.

 

La portaveu de Secundària de Lleida del SEPC, per la seva banda, ha explicat que amb la convocatòria d'aquesta concentració els estudiants volen acabar amb actituds homòfobes. Un portaveu de Colors de Ponent ha llegit un manifest en el qual el col·lectiu valora la ràpida actuació dels alumnes, i afirma que el professor ha comès un delicte contra la llei 11/2014 de la Generalitat per eradicar l'homofòbia.

 

Comentaris