Meritxell Budó: "Pedro Sánchez no pot governar d’esquena a Catalunya"

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha demanat al líder del PSOE i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que “redueixi tensions i torni a obrir ponts de diàleg” amb Catalunya. Així ho ha dit durant una roda de premsa després del Consell Executiu de cada dimarts, on ha insistit que l’Executiu de Quim Torra continua “obert al diàleg i a poder parlar de tot sense exclusions”. En aquesta línia, ha avisat Sánchez que “el govern d’Espanya no pot governar d’esquenes a Catalunya”, i que "parlar de tot sense exclusions és poder parlar del dret a l’autodeterminació de Catalunya". 

Alhora, la portaveu del Govern ha assegurat que “nosaltres continuem oferint diàleg i punts de trobada”. “Pedro Sánchez ha d’agafar la responsabilitat i tornar a obrir el diàleg entre governs”, ha conclòs Budó. En relació a les trobades que ha mantingut Sánchez amb els líders del PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, la també consellera de la Presidència ha vaticinat que "si PP i PSOE es posen d’acord segur que no serà bo per a Catlaunya".

 

"Escàndol majúscul"

 

Durant la roda de premsa, Budó també ha celebrat el fet que Carles Puigdemont i els consellers Antoni Comín i Clara Ponsatí puguin presentar-se finalment a les eleccions europees del proper 26 de maig. "Era un escàndol majúscul i un intent barroer de privar a ciutadans lliures de presentar-se a les eleccions europees". "Celebrem aquesta primera victòria dins del sistema judicial espanyol"; ha afegit, i ha afirmat que "no és una victòria de l’independentisme, sinó de la democràcia, perquè era un fet molt greu".

 

Més informació
 

Comentaris (3)
Ens està fent ballar a la punta del seu dit Fa 9 mesos
Ara vindrà Sànchez i dirà que per començar a "dialogar" la condició serà fer unes noves eleccions a Catalunya i veure si aquesta vegada guanyen els seus i llavors tururut diàleg. Jugador de ruleta russa ell ho és, trampes en saben fer...i tenen la paella pel mànec. I aquí anant implorant de genolls...
Jo Fa 9 mesos
Hi torno. Deixeu de dir govern i anomeneu lo pel que es, una gestoria i de les dolentes. Gracies.
No d'esquena si no contra... Fa 9 mesos
Sànchez va convocar eleccions sobretot per poder-se desempellengar de la dependència que tenia dels independentistes, no pas per por de la ultradreta. Se la va jugar, és cert, però li ha sortit bé. El nombre de diputats independentistes ha estat una victòria pírrica, no serviran per a res, pura coreografia. I a més tractats amb un cert menyspreu. Obrim els ulls!!