El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els menors de 14 anys podran acompanyar els adults en les activitats ja permeses
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dimarts que el Consell de Ministres ha aprovat presentar al Congrés la nova pròrroga de l’estat d’alarma que preveu donar mobilitat als menors d’edat. L’Executiu de Pedro Sánchez, però, ha decidit situar el límit d’edat en els 14 anys. Aquests nens i nens podran sortir de casa a partir del 27 d’abril per acompanyar els adults en aquelles activitats que a dia d’avui ja estan permeses, com per exemple anar al “supermercat, farmàcia o entitats financeres”. Per altra banda, Montero ha puntualitzat que serà responsabilitat dels adults que aquests menors respectin les recomanacions sanitàries per evitar la transmissió del coronavirus. 

La també ministra d’Hisenda ha assegurat que “aquesta decisió s’ha pres seguint les recomanacions dels experts i fent una ponderació del risc i benefici” de la mesura. També ha recordat que els nens i nenes s’han estat tancats a casa en les darreres cinc setmanes i que, per tant, el risc que aquests estiguin infectats per la COVID-19 és “baix“.

Montero considera que les actuals dades de defuncions i nous contagis a l’Estat “ens permeten tenir esperança” i afirmar que “cada dia que passa s’aconsegueix més frenar el virus i disminuir la pressió assistencials als hospitals“. No obstant, ha remarcat que “cada pas que fem cap a la normalitat ha d’estar ben mesurat”. “Cal ser prudents i no baixar la guàrdia”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa