El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Méndez de Vigo confirma que s’inclourà l’opció de triar el castellà en la preinscripció escolar
  • CA

 

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha confirmat aquest divendres al migdia que el ministeri d’Educació estudia incloure l’opció del castellà com a llengua vehicular a l’escola a Catalunya. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Méndez de Vigo ha recordat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució “va atribuir la responsabilitat de la gestió de les conselleries als membres del govern” i que el model actual “no garanteix de forma suficient el dret dels pares a escollir la llengua en que volen escolaritzar els seus fills”. Durant la roda de premsa, el portaveu espanyol ha assenyalat que “la preinscripció no garantia el dret dels pares a inscriure els fills en la llengua vehicular que preferien” i que l’executiu de Mariano Rajoy està estudiant que ho puguin fer.

En aquest sentit, ha explicat que “estem estudiant quina és la millor formula que garanteix la llibertat dels pares en l’educació dels seus fills a Catalunya” i que, per tant, “ho farem segur, perquè per nosaltres és molt important la llibertat”. Alhora, ha defensat que “és una mesura per garantir la llibertat i garantir un dret constitucional”. Tot i això, Méndez de Vigo no s’ha volgut pronunciar sobre cap model concret i ha afirmat que “cap govern pot modificar una llei d’un Parlament autonòmic” i que, per tant, “es tracta d’adequar l’aplicació d’una resolució a les sentències judicials”.

 

D’altra banda, Méndez de Vigo ha anunciat que es pagarà el 20% de la paga extra del 2012 als funcionaris de Catalunya i també que es renovaran per quatre anys un total de 1956 convenis amb centres educatius catalans concertats d’infantil i primària. A més, ha dit que el govern espanyol ha pres aquesta decisió en aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa