El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Méndez de Vigo: “La borsa de voluntaris demostra la manca de seriositat del referèndum”
  • CA
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo | ACN

 

El portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, assegura que no hi ha relació entre la prohibició que ha fet Hisenda al govern de la Generalitat de convocar noves places de Mossos d’Esquadra tal i com estava previst per aquest any i l’anunci de la data i la pregunta pel referèndum d’independència. En un principi l’executiu espanyol havia validat les oposicions de nous agents dels cos policial català, però ara el ministeri que dirigeix Cristóbal Montoro ha exigit a la conselleria de Jordi Jané que aturi aquesta convocatòria de noves places. Segons Méndez de Vigo “no hi ha temps per a fer unes oposicions abans d’aquest referèndum convocat per Carles Puigdemont”. Tot i això diu, “desconec aquesta informació” i afirma que “me n’informaré”. 

 

Méndez de Vigo també ha parlat de la inclusió de l’Ertzaintza i no els Mossos a l’Europol, un gest que segons el portaveu respon al fet que “en les últimes setmanes hi ha hagut un diàleg i reunions entre el ministre Zoido i la consellera basca de l’Interior” i avança que “en els propers dies “crec que el ministre també es reunirà amb el conseller de l’Interior català”. De fet, el ministre portaveu, s’ha compromès a traslladar al ministre el fet que Jordi Jané fa dies que intenta parlar amb ell, arran d’una pregunta formulada durant el consell de ministres.

 

El portaveu també ha afirmat que l’anunci de la borsa de voluntaris és “un anunci d’un anunci” que respon a “tenir menys suports socials, com es va comprovar a la manifestació de diumenge passat i menys suports internacionals”. A més, opina que “la borsa de voluntaris demostra la manca de seriositat del referèndum”Méndez de Vigo ha demanat a Puigdemont que reflexioni sobre “unes declaracions d’aquesta setmana que no m’han passat desapercebudes, en les que Xavier Domènech ja parlava amb Esquerra i les CUP per formar govern després del 2 d’octubre”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa