El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mena: “No hi havia ni un paper a la conselleria que esmentés el cas Yamaha”
  • CA

L’oposició, en la primera sessió de control als nous consellers, també ha centrat les seves crítiques en l’anunci del tancament de Yamaha. De fet els parlamentaris i el nou govern ha estat rebut per un grup de dos-cents treballadors d’aquesta empresa que s’han manifestat a l’exterior de l’edifici del Parc de la Ciutadella.

El conseller d’Ocupació i Empresa, Francesc Xavier Mena, s’ha defensat de les acusacions de l’oposició assegurant que quan va arribar a la conselleria “no hi havia ni un sol paper sobre el cas Yamaha” quan aquesta empresa ja havia presentat problemes a l’anterior Govern tripartit abans de la visita al Japó que va ser president José Montilla.

Respecte les negociacions amb l’empresa, Mena ha explicat que amb la reunió que van mantenir amb l’empresa li van dir que no al tancament a la planta de Palau-solità i Plegamans i van exercir “una pressió externa”. Aquesta ha estat la resposta del conseller a les crítiques rebudes per part del diputat d’ERC Oriol Amorós i la parlamentària d’ICV-EUiA Mercè Civit.

Defensa de la secretària d’Ocupació

Mena també ha sortit en defensa de la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals, Esther Sánchez, i el seu paper en el cas Yamaha. De fet, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, va demanar a Sánchez que s’inhibís del cas del tancament de la planta de Palau Solità i Plegamans “perquè va treballar per la consultora Baker & McKenzie assessorant en molts casos i en el cas de Yamaha a favor del tancament de l’empresa”. Aquest mateix dimecres, Civit també ha seguit amb les crítiques a la secretària d’Ocupació.

“No em trobaran amb aquestes ombres de dubte i desqualificacions personals que projecten sobre professionals”, ha apuntat Mena. De fet, ha destacat que “quan era una professional la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals desenvolupava treballs a la Fundació Irla”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa