El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mena admet un “deute” de l’Estat amb les CCAA
  • CA

El diputat d’En Comú Podem al Congrés Joan Mena ha admès que l’Estat té “un deute polític, i també econòmic” amb les autonomies però ha demanat als partits que “no ho pagui la ciutadania” i, per tant, que no votin en contra de la pròrroga del decret de l’estat d’alarma. Per als comuns, que asseguren que negociaran “fins a l’últim minut” perquè la pròrroga tiri endavant, rebutjar el decret “significa deixar penjant d’un fil l’escut social” que ha permès els ERTE, les ajudes a autònoms o la suspensió de quotes d’alguns rebuts, a més de controlar la mobilitat contra la ciutadania, mecanisme “efectiu” per lluitar contra la pandèmia.

Mena ha explicat que els partits no haurien de contribuir a generar “més incertesa” a la ciutadania sobre si no s’aprova l’estat d’alarma. Defensa que si es rebutja, s’acaba un mecanisme legal que ha permès controlar la mobilitat de la ciutadania i també hi hauria el “risc” de perdre mesures que funcionen com a “escut social“, i que s’han llençat per combatre les conseqüències de la crisi del coronavirus.

Després del malestar generat des d’alguns governs autonòmics per la gestió del govern espanyol, Mena reconeix que l’Estat “té un deute polític i econòmic” amb les autonomies, que “són part i també han de ser corresponsables de les decisions preses a l’Estat“. “Però que això no es faci no ho ha de pagar la ciutadania”, ha insistit el diputat, que creu que cal “garantir la cooperació entre institucions”.

Finalment, des d’En Comú Podem fan una crida a negociar “fins a l’últim minut” perquè la pròrroga de l’estat d’alarma prosperi, i a fer-ho amb totes les forces polítiques, però especialment amb les que va prosperar la moció de censura. “Només dialogant amb ells serem capaços d’iniciar la fase de reconstrucció social i política que necessita Espanya”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa